Fredag.

Nu är mammaledigheten över. Känns lite vemodigt, och det har gått så fruktansvärt snabbt den här gången! Det är bara att inse, min lilla bäbis är ingen bäbis längre. Nä, han har blivit en pojke som sitter och skrattar med sin storebror ute på trappen till lekstugan på dagisgården. Åå, små älsklingar.
Och jag går hemma alldeles själv på dagarna. Det känns så konstigt så jag får liksom ingenting gjort. Jag bara sitter i soffan och gör.... ingenting. Men sen när barnen har hämtats så då dammsugs, plockas och tvättas det. Konstigt det där. ;) Borde kanske göra tvärtom.
I helgen har vi då inga planer alls. Förutom att jag och Hampus brukar ta en stund för oss själva och hitta på nått bara jag o han. Vi brukar fara ut och äta lunch tillsammans, och det är så mysigt! Det är ju så sällan det bara är vi två, så det behövs verkligen. Och så har Viggo blivit så ini h-vete mammig den sista tiden, så han kan behöva lite bara-pappa-tid oxå. ;)
Han har för övrigt sovit som en kratta de två senaste nätterna, och han ska då helst ligga PÅ mig för att kunna slumra till en stund, och duger det inte så hörs det minsann. Vilket har gjort att nattsömnen inte har varit den bästa för någon av föräldrarna. Jaja, om han brås på sin storebror så lär inte sömnen vara något problem om nått år iallafall. Hampus han sover som en tonåring. När man försöker väcka honom på morgonen så får man till svar "Jag vill sova meeeera" Haha ;)

Frida - Om du inte har så stora krav på det du vill ha stickat - dvs att det räckr med två varv - så visst, jag kan gärna sticka åt dig. ;)
Med andra ord så gick stickningen åt helskotta. Eller, jag har inte ens ämnat till att försöka igen, så dåligt gick det. Fast jag skulle säkert klara av det om jag bara gav mig sjutton på det. Fast just nu orkar jag inte. ;)

Att lära sig sticka.

Jag kan rekommendera alla er som har tänkt lära er att sticka att inte börja med tjocksockar. Helvete vad förbannad man blir. Det flyger stickor överallt och man trasslar in sig i den där jävla tråden hela tiden. Och jag ser fan ingen skillnad på aviga och räta maskor. Förutom att stickhelvetet tjorvar in sig lite extra vid den aviga. Jag gav upp efter två varv.

Statusrapport del 2, samt förklaring.

Uppdaterar min rapport med en bula på näsbenet.

Jenny undrar vad tusan jag har sysslat med, så jag får väl komma med en redovisning.
Blåmärken - dom kommer och går utan nån vidare förklaring. Oftast räcker det med att jag bara tittar på ett hörn på ett bord eller så för att jag ska få ett blåmärke. Men just dessa tror jag att Viggo har störst del i. Det avlånga har jag ingen aning om. Trodde det var målarfärg först.
Bula på huvudet - Uppstod när jag skulle plocka fram en plåt från ugnen och luckan till kryddskåpet ovanför fläkten var öppen. Ja just det - pang. Aj. Fetbula.
Skärsår på tummen - Det här är kanske det töntigaste. Skar mig på korken till lactacydtvål-flaskan. Och det jobbiga är att jag gör det nästan varenda gång! Vad gör jag för feeeel??
Blånageln - Ja, det vet ni ju. Barn + stol + tånagel = illa, illa. Nu har det blivit en rolig grop där nageln växer ut. Hett som tusan.
Begynnande träningsvärk  - Eller, träningsvärk är det väl kanske inte, men jag får värk när jag rider, rida = träning = träningsvärk? Detta beror helt enkelt på att Qvastbar är så himla på och tung i munnen så mina misshandlade axlar och nacke klagar lite.
*nykomling* Näsbensbula - Simons fel. Eller så måste jag sluta gömma mig under täcket.

Statusrapport

Fysiskt: Blåmärken - höger lår, 3 st. Vänster lår, 2 st. Höger arm, 1 avlångt.
Bula på huvudet, litet skärsår på tummen och blånagel på stortån.
Begynnande träningsvärk.

Psykiskt: Stackars barn som måste börja på dagis redan nu (fastän jag vet att det kommer att gå galant, bara lite vanlig mamma-ångest sådär ni vet), Och tänk om jag inte får nått jobb och måste ta nått jävla skitjobb som jag inte alls vill ha bara för att man måste ha pengar.

Snor.

Viggo har dragit på sin sin första dagisförkylning. Det snoras och hostas för fulla muggar här. Eller, hostan har avtagit lite men snoret.. det vet inga begränsningar.
Och såklart att så fort det ens pratas om förkylningar så blir jag tät i näsan. Otrivin Menthol, my friend.
Dagis ja, inskolningen för Viggo går bara finfint. Idag fick jag lämna stället en stund och det var inga problem. For och bytte mockasinerna jag köpte till Viggo. Köpte två storlekar för stora. Fattar inte vad jag tänkte med där..
Nåja.

Annars händer det inte så mycket här. Har börjat mitt jobbsökande, får se hur det går.
Kanske ska satsa på att vinna på lotto istället? ;)

Fredag

Fick baske mig träningsvärk av ridturen igår. Hur klen får man bli? Snacka om att man blev helt förslappad över jul.
Skulle ha haft skoterbrillor på mig oxå, det snöade blötsnö så jag fick blunda med ena ögat och kisa med det andra i galoppen för att kunna se nått. Säkerhet på hög nivå ;P

Inskolningen på dagis går bara finfint. Viggo blir förbannad när vi ska klä på oss och fara hem, så det bådar ju gott ;) Kändes väl lite tidigt att han skulle börja nu, men annars hade vi inte fått plats förrän i augusti. Så är det när man bor i storstan.
Nåja, Hampus har lovat att hålla ett öga på honom ;)

Nu är det helg. Igen. Blev en kort vecka det här. Skönt med en mjukstart på det nya året.
Nä, nu ska jag ta o fixa lite käk. Blev över en hel del från middagen igår då jag lagade mat för ett helt kompani, så jag slipper nog laga lunch idag. ;)

Det ska börjas i tid den här gången ;)

Viggo kissade på pottan idag! :D Tänkte bara ta fram den för att han skulle få prova sitta på den, men så märkte jag när han ställde sig upp att gullungen hade kissat oxå. Nejnej, såklart att det inte bara var ren tur, han är ju ett geni såklart! :D
Nä, nu ska jag återgå till Shear Genius och mitt glassfrossande! Hörs!

2009

..hann bara finnas i 1 dag innan jag fick uppleva -vad som jag är absolut övertygad om- årets värsta smärta. Nästan så att den konkurrerade ut föda-barn-smärtan.
Viggo den lilla vesslan har börjat klättra på stolar, och när jag skulle lyfta ner honom så nöp han tag i den så den välte. Och kanten på sitsen av mamma och pappas superlätta *not* köksstol landade tvärs över min stortå. Herrejävlarminskapare vad ont det gjorde. Det låter fjuttigt, men jag lovar er - om tån hade lossnat från foten hade det känts mindre.
Att bli stampad på tån av en 600kilos häst är en bagatell jämfört med en köksstol på nagelbandet I tell you.
Så nu har jag haltat omkring i några dagar och har fått en fin blålila nyans på nageln. Finfint.

Nå.
En kort sammanfattning av jul o nyår kanske? Vi har ju befunnit oss ute på vift i 2 veckor, så det var rätt skönt att komma hem.
Först blev det ett stopp i Arvidsjaur för Louises möhippa. Mycket skoj och många skratt! Åt julbord på lappis och kikade på Wallmans schlagerbar. Att Louise stod på benen hela kvällen är helt fantastiskt. ;)
Sen åkte vi till Piteå över jul. Barnen fick många julklappar och Viggo tackade en hel del av släkten med att smitta med magsjuka. Tackgodgud att det bara var han i vår familj som fick det.
Hann även med lite mellandagsreashopping med min älskade Jenny. Som jag saknat dig! :)
Några dagar senare begav vi oss tillbaka till Arvidsjaur igen, för ännu mer julklappar. Hampus var helt galen och kunde knappt stå still när han öppnade paketen ;) Favoriten i år blev ett Wall-E tv-spel. Vad Viggos favorit är vet jag inte riktigt. Han gillade kartongerna och pappret ;)
På nyår var vi bjudna på bröllop, så kl 16 var vi i kyrkan och tittade tårögt (nå, jag iallafall) på när Louise och Stefan sa ja till varandra. Sen fortsatte kvällen på sameland där det blev jättegod mat, dricka och allt såntdär som hör bröllop till! Och trevligt bordssällskap hade vi oxå! Kul att träffa Frida igen, blir ju inte så ofta nuförtiden, tyvärr.
Fick mig även en dans med Bruden. Det ni!
Sedan så stannade vi i a-jaur i 2 dagar till innan vi åkte hem. Och ja, Viggo tackade för sig även denna gång med att smitta sin mormor.
Men nu är han frisk iallafall, och turligt nog så var det en väldigt mild variant av magsjuka.

Nä, nu börjar jag få skrivkramp. Bilder från jul o sånt dyker upp vid ett senare tillfälle!