Helgen är över.

Helgen inleddes med Hampes överraskning - fyrhjulingen. Han blev så paff att han nästan tappade talförmågan. Han visste inte riktigt vad han skulle säga. :) Gullungen. Det var lite spännande i början och han vågade inte riktigt köra själv, så jag fick åka med en sväng. Men sen har han kört som en tok hela helgen!
Han tyckte att det var lite tråkigt att han inte fick ta med sig den hem till Umeå, så han bestämde att när han fyller 4 så ska han minsann flytta till mormor & morfar. Han ska bo i deras lillstuga på gården och dom ska få skjutsa honom till dagis. ;)

Ikea-besöket blev oväntat billigt. Mycket av det jag hade sett ut innan dög inte när jag väl var där, så jag spenderade bara 700 spänn på diverse nödvändigheter. Simon tyckte att jag spenderade onödigt lite för att ha kört så långt ;)
Förresten så skämde jag ut mig i kön på Ikea oxå. Fick värsta blocksockerdippen/blodtrycksfall eller vad tusan det nu kallas för. Hade inte ätit ordentligt innan (bara en macka & kaffe på våran fikapaus på vägen) och kön tog en jääävulsk tid. Blev tvärhungrig och kände hur det liksom började pirra i hela kroppen. Det blev värre och värre och allt började snurra, det svartnade för ögonen och jag kallsvettades som en gris. Mamma fick springa och köpa dricka medans jag hängde/halvlåg över vagnen och stoppade upp kön ännu mer. Jag trodde på fullaste allvar att jag skulle svimma. Men det gjorde jag inte tackgodegud. Det hade varit lite pinsamt kanske..

I söndags tog jag med S ut på en ridtur i skogen. Han fick rida lugnet själv (Jovarr) och jag red mammas pålle Vinni. Det gick bra, vi skrittade mest så hästarna skötte som sig själva. Lite trav på ängen blev det, alltid lika roligt att se nån som inte är van att rida trava. ;)  *studsstudsstuds*

Nä, nu ska jag se om Viggo skulle vilja vakna så vi hinner hälsa på SaraLena med barn innan Hampe ska hämtas på dagis!

Någon vill mig illa.

Igår slog jag huvudet i skåpdörren igen, fast denna gång missade jag tackolov näsan och smällde i huvudet istället så bulan syns iallfall inte.
Och som bekant så ska vi ju åka upp till Arvidsjaur i helgen, och jag och mamma ska på Ikea. Jo, men vad händer då? Yngsta barnet får feber.
Och till råga på allt så visar det sig att när jag kommer hem från ridningen så är vattnet avstängt.
Vafan. Det är ju helt otroligt.

Godkväll!

Är precis hemkommen från en kvällsfika på Starz med Louise. Mycket trevligt att få surra av sig med henne en stund, blir så sällan vi ses nuförtiden. Men nu när hon är här och gör sin praktik så får man passa på! :)
För övrigt tror jag inte det händer så mycket spännande. Har blivit hooked i ett nytt spel, Spore. Så när Viggo sover på dagarna så gör jag absolut inte det jag borde passa på att göra när han sover (typ städa, tvätta och sånt) nejdå, jag fastnar vid Simons dator istället. Synd bara att han vill ha tillbaka den.. ;)
Till helgen blir det Arvidsjaur och så en tripp med mamma till Ikea! Wohoo! :D
Drömde inatt att jag kom hem därifrån tomhänt. Det låter ju helt otroligt och lär knappast hända. Även om en viss del av denna familj säkert skulle vilja det. *host* ;)

Hittade en lista hos
Cicci som jag snor, i brist på fantasi. ;)

Telefonlistan i mobilen:

Har du kysst nummer sju? Näe, inte det. Thank god.
Har du träffat nummer nio i veckan? Pizzerian på Carlshem. Haha. Nää.
Älskar du nummer tio? Automatisk kundtjänst. Nä, kundtjänster brukar man inte vara särskilt förtjust i. ;)
Är nummer elva en sötnos? Absolut, det går ju till min bättre (?) hälft ;)
Är nummer femton en bästis? Nej, men en riktigt trevlig tjej!
Har nummer sexton gått i samma klass som du? Går till pizzerian i A-jaur, så -nej ;)
Brukar du hänga med nummer nitton? Det var ett tag sen sist.
Är nummer tjugo bra? Ptjaa, jodå.
Gillar du nummer tjugosex? Försäkringskassan? Är det nån som gillar dom?
Vet du om nummer trettioett har ett förhållande? Japp, och barn.
Hur känner du nummer trettioåtta? Vi har bott grannar
Är du intresserad av nummer fyrtiotvå? Inte intresserad, men hon är intressant. ;)
Hur länge har du känt nummer fyrtionio? Hela livet.

Och nu är alla jättenyfikna. Eller hur? :P Haha.

Nuuu så.

Blev uppmärksammad på att bloggen inte alls ville dela med sig av designen till er som använder Explorer. Så ni som trodde att jag gjort en väldigt spartansk design ska förhoppningsvis kunna se den rätta looken nu.
Tur att jag har en karl som kan allt ;)

Ny design.

Igen.
Fast jag ids alltid konstigt nog bara göra den halvfärdig. Sen får den vara det tills jag byter helt igen.

För några dagar sen släppte Viggo det han höll i och gick 2 steg alldeles själv! Duktiga killen! :) Fasen vad fort det går alltså. Jag hinner ju inte med känns det som.

Grattis Farmor!

Idag fyller min underbara söta farmor 79 år!
GRATTIS!



Näe.

Nu får det faktiskt vara nog. Nu går jag i strejk. Jag VILL INTE vara förkyld längre.
Och hör sen!
Känns som att gå omkring i ett konstant snorfyllt vakuum. Trevligt, eller hur?

It never ends.

Det var tamejtusan den envisaste av förkylningar. Den hänger fortfarande kvar. Jag blir inte av med den!!
Dessutom har den gett sig på resten av familjen oxå. Nå, det är väl bra att göra bort den nu så vi inte är sjuka när vi ska åka upp till Arvidsjaur -eller, Utterbacken blir det ju nuförtiden ;). Ska bli spännande att kolla in mamma och pappas nya ställe!
Och så ska jag och mamma ta en tripp till Ikea och handla bara en massa nödvändigheter (eller hur var det nu med det? ;))
Hampus har även en överraskning som hans snälla morfar köpt som väntar honom därborta, så idag ska vi försöka ta oss iväg för att köpa honom en hjälm. Han vet inte vad det är än, så han tror att han ska ha hjälmen när han ska rida på mormors häst. :)
Ja, det funkar ju oxå, men det är till ett annat ändamål den är till för. Nämligen detta:

Jag tvivlar på att Hampus kommer att vilja fara hem därifrån. Har han världens bästa morfar eller? :)



Jävla förkylning.

Har dragit på mig en envis hosta och det är stopp i näsan. Huvudet känns som om det ska explodera. Men men. Det är bara bita ihop. Tycka synd om sig själv får man göra på kvällen när barnen sover.

Lyckades iallafall sy en ny dyna till barnvagnen igår. Men som med allt annat jag tar mig för så ska det inte gå felfritt. Onej. Det jävlades så ini det grövsta, så när jag äntligen var klar så var dynan lite för smal längst ner. Om jag bara inte hade envisats med att ha ett kantband så hade den passat perfekt. Och kantbandet blev inte ens snyggt. Nåja, man lär sig den hårda vägen sägs det ju.

I söndags åkte vi ut till hästarna och Hampus fick rida lite på Skarvex och mata pållarna med massor av morötter. Det tyckte han var riktigt roligt! Hoppas det kommer att bli en hästkille av honom ;)

Pållehästarna.


Qvastbar


Skarvex



Oj.

Har inte orkat blogga på ett tag. Har varit så trött på kvällarna att jag hellre lagt mig i soffan och halvsovit.
Det är ju så mörkt om kvällarna nu, så det är väl kanske därför.

Tack för alla kommentarer till det förra inlägget om Torsten! Det värmer verkligen.
Det är rätt tomt utan honom här hemma. Ingen som morrar och vill ha sin mat i fred när det bjuds på "burkmat", ingen som dreglar (ja han gjorde faktiskt det) på en när man ligger i soffan.. Såklart har vi ju kvar Bosse, men han är mer stillsam av sig.
Hampus verkar ha tagit det hela rätt bra. Lite frågor såklart, men bättre än förväntat. Skönt.
Fick en bekräftelse på uppsägningen av Torstens försäkring idag.. Kändes lite konstigt. Jag väntar mig ju nästan fortfarande att han ska komma hem. :/
Nä, nog om det nu!

Idag är det riktigt höstväder, blåsigt och lite kyligt. Blommorna härute håller på att vissna. Kändes som en väldigt kort sommar.
Ikväll ska jag iväg o rida. Kul! Ska rida med en tjej som heter Katarina. Ska bli skoj, så får man lära sig lite nya vägar oxå. Kan bara en, och den går rätt genom skogen och över en skyttebana. Känns inte så aktuellt just nu när det är älgjakt. ;)
Ska försöka komma ihåg att ta med kameran oxå så jag kan fota snyggingarna!
Ja, det var väl allt jag hade att komma med just nu. ;)
Have a nice day!