Happy halloween!

Nu ska jag bara dammsuga och packa färdigt, och sen drar jag o Suss iväg till jauret.
S och pojkarna har redan åkt till Piteå, så det är väldigt tyst och lugnt här hemma.
Nä, nu ska jag ta o göra det jag ska så vi kan bege oss nångång!
Vi kanske syns?

I am an old woman.

Note to self: Sluta leka kvinnan-med-jättehöfterna och bär inte omkring på barnet så mycket. Ryggen tackar mig inte.
Sen kan man oxå fundera på att köpa en ny säng. Den vi har nu gör att man känner sig som en korkskruv på morgnarna.
Ja - ni hör ju. Jag låter som värsta gammeltanten. Ont här, ömt där. Och ett jäkla klagande. ;)
Meeen - det regnar iallafall inte. :D

Färgade förresten håret för nån dag sen. Från typ ljusbrunt till svart. Tror ni Simon märkte nått? Nä. Typiskt karlar. ;)
Inte förrän jag påpekade det. Då försvarade han sig med att "men nu du ser ju ut som vanligt". Han menade att eftersom jag färgade till den hårfärg jag vanligtvis brukar ha så märkte han inget. Pfft. Hade jag så färgat det smurfblått så tror jag inte han hade sett det.
Förlåt darling, men det är den bistra sanningen ;P

Nä, nu ska jag sätta mig o spela lite Wii. Viggo sover och Simon och Hampe har åkt och badat, så det gäller att passa på!

Nää.

Jag har inget vettigt att berätta.
Jag har svårt att vara en såndär "ordbajsare" som många verkar lyckas med. Jag skulle oxå vilja vara så. Så himla mycket mer intressant det skulle vara att läsa här då. Men icket. ;)

Nå. Om en vecka så är det Halloween. Då blir det en tripp hemöver för att spöka ut sig lite. Ska bli skoj! :) Jag och Suss har full koll på läget (eller?) och har våra utstyrslar färdiga. Så nu väntar vi bara på att få en invitation till värsta fetpartajet.
Nä, så tragiskt är det inte. Lite koll har vi ju. ;)

Tisdag.

Oj, vad dålig jag är på att uppdatera. Så går det med ett tv-spel i huset ;)
Helgen är över, och nu är det färdigfirat! Ett tag iaf, snart fyller ju Viggo 1 år så då är det dags igen. :)
Hampe blev en täckjacka (från farmor) och en Lego brandstation (från mormor & morfar) rikare. 
Fast jag undrar vem som tyckte det var roligast med Legot, Hampus mamma eller mormor.. ;)

Jag och mamma hann ju även med att fara ut o rida en sväng. Gamlingarna var pigga, och ville gärna springa typ hela tiden. Men kul var det! :)

Nä, nu är det House så sånt här har jag inte tid med längre ;)

Torsdag = dåligt väder.

Det här är andra veckan i rad som jag har fått flytta ridningen till en annan dag bara för att det regnar. Typiskt.
Men då tar jag med mig mamma ut och rider på söndag istället. :) Ska bli skoj! Hon får rida snygg-Qvasten, för hon vägrade visst att rida barbacka. Så konstigt. ;)

Idag fick vi finfrämmande. Bästa Annika kom och hälsade på innan hon skulle hämta upp Sussi+karl på flygplatsen.
Hon slapp minsann inte undan att spela lite Wii, Hampus tvingade i det närmaste på henne att prova. ;)
Vi hann även med att dricka kaffe och surra lite. Trevligt!

Ja, i helgen får vi ju oxå besök. Svärmor kommer imorgon o stannar till lördag. Och på lördag kommer mina föräldrar och stannar till på söndag. Så Hampus och Simon blir firade IGEN. Så blir det när man envisas med att bo långt bort från släkten. Inte för att jag tror att födelsedagsbarnen har något emot det. ;)

Och handfatet är fixat. "Hantverkaren" kom redan nästa morgon och lagade det. Bitter såg han ut att vara oxå.
Så det återstår väl att se hur lång tid det tar innan det exploderar och blir en fontän därinne istället.

Förresten så var det jordskalv här i Umeå nyss. Kände hur det vibrerade lite. Coolt va? ;)

Varför blir jag inte förvånad?

Nog är det väl ändå gud förbannat.
Vet inte om jag har nämnt att vår kvartersvärd har tagit jääävligt lång tid på sig att få vårt badkar (med livsfarlig blandare) + handfat utbytt. Närmare bestämt 11 månader.
Efter tillräckligt mycket tjatande på honom så fick jag nog och ringde hans chef. Då jäklarns blev det fart.
Nån dag senare kom en gubbe och bytte och alla var glada och nöjda.
Tills idag.
Då jag märker att "ojdå, här var det minsann blött där det inte ska vara blött". Vårat skåp under handfatet hade svämmat över. Då visar det sig att "rörmokaren" *host* som var här har skruvat röret som går till handfatet helt jäkla snett så det står och droppar hela tiden. Och när det har droppat i en vecka så rann det bokstavligen över. Aaaaiiiiih, jag blir så less.

Hampus 4 år!

För typ 4 år sedan (och några dagar) låg jag och vred mig i dödsplågor. Ungefär.
Och nu fyllde alltså min största lilla pojke 4 år i onsdags. FYRA år. Hallå tiden?
Blev ett lugnt firade med familjen, kalasandet blir till helgen istället då både släkt och dagiskompisar kommer.
Av oss fick han "skrivargrejer" (block, pennor och pennfodral), lego och en Wii-mote med spelet Wii Play. Bortskämda unge ;)
Ja, Simon köpte alltså ett Wii i tisdags, och ååå vad kul det är att spela Mario igen! :) Lite annorlunda då, men mycket roligare!

Nu vänter jag och Hampe på att Viggoliten ska vakna från sin maraton-tupplur (han har sovit 3 timmar..) så vi kan handla och skjutsa in S till stan. Han ska på nått tjohejsan på jobbet, så jag är gräsänka heeeeeela dagen.

Nu börjar det spraka lite i barnvakten så det är väl förhoppningsvis dags att fläppa upp ögonlocken för unge herrn då! :)


1 down, minst 2 to go.

Nu är det första av Hampus kalas avklarade. Idag var det för grannkompisarna. 6 barn i åldern 3-5 år lever om rätt bra kan jag tala om ;) Nästa söndag är det för dagiskompisarna, dagen före det kommer kusinerna och fastrar m familjer och firar, helgen efter kommer mormor, morfar och farmor. Och igår var farfar och Ellen här. Det blir ett himla kalasande! :)
Men jag tror inte Hampus klagar, o nej. Och Viggo gnäller inte heller. Idag var han så speedad och vild så jag började fundera på om nått barn hade smygmatat honom med godis och tårta. ;)
Tårtan ja, den var ett projekt må jag säga. För första gången tänkte jag avancera till det och inte bara göra en vanlig gräddtårta, närå. Här skulle det göras besvärligare än så.. Så igårkväll fixade jag till en fyllning och täckningen till tårtan. Fyllningen var ju enkel, dumlefluff. Smälta dumle och blanda med grädde, inte så komplicerat. Men MMF:en. Ohmysweetjesus vad kladdigt. För er som undrar vad jag babblar om så kan man alltså täcka tårtor och göra "pynt" av MMF, som är en blandning av smälta marshmallows och florsocker. Och efter några svordomar och klet över halva köket så fick jag äntligen ihop det. Var ju eg inte så svårt, det var värre att få det på tårtan.. Men det gick det oxå tillslut. Och av det som blev över gjorde jag en orm som jag målade lite med choklad och la på.
Blev väl sådär nöjd. I min tanke var den mycket finare än vad den blev i verkligheten. ;)
Men jag fick mycket beröm över hur god den var av grannföräldrarna. Och det måste jag hålla med om, den var riktigt god! Tror det var dumlefluffet som gjorde det ;) Och så bjöds det på blåbärscupcakes med lemonfrosting *mmh*
Hampus var iaf glad och nöjd över sitt kalas. Det blev grisknorrsmålning, fiskedamm, tv-spelande och mycket lekande. Tiden gick väldigt fort!  Han fick lego, Cars-memory, pussel och twixgodis som kommer att räcka mååånga lördagar framöver.
Nu är det bara andas ut och vänta på nästa kalas
Men då tror jag inte jag orkar vara så ambitiös med bakningen. Fick ju nästan prestationsångest fastän det bara var ett barnkalas. Och dom bryr sig nog inte så mycket över hur fikat ser ut. ;)


Hejdå håret.

Idag tog jag farväl av dryga 15 cm hår. Visserligen var det tunt, risigt och jävligt och i stort behov av en helrenovering men ack vad beslutsångest jag hade. Håret var ju låååångt för en gångs skull. Längesen det var så långt.
Men allt det goda har ju ett slut sägs det. Så därför var jag till duktiga Matilda på ClipShop och fick svintot fixat!
Tyvärr är bilden kass, det var slut batterier i kameran så mobilen fick hoppa in.. och den har världens sämsta autofokus (eller så är det kanske jag som är darrig.. ;) ) Men jag måste säga att frippan är snyggare i verkligheten än på bild. (kanske oxå har nått med mig att göra.. ;) )

Utmanad.

Av Fia

5 saker i min frys: Is, kycklingfilé, lax, köttfärs, glass
5 saker i min väska: börs, läppglans, blöjor, gamla kvitton, massa småpengar som skramlar runt
5 saker i min garderob: kläder, skor, strumpbyxor, skärp, duntofflor
5 saker i min bil: Cd-skivor, skräp, grus, leksaker, solbrillor
5 personer som jag utmanar: Inte en jävel. ;)