Tystnad.

Vi åker upp till Piteå imorrn, så det kommer nog att bli rätt lugnt och tyst här på bloggen ett tag.
Förhoppningsvis så dyker det väl fram nå finväder däruppe.. Just nu så är solen väldigt sparsam med att visa sig.

Ahwell, hade väl egentligen inte så mycket att tillägga än just det.

Tills vi hörs igen - ha så himskans trevligt! :)


Mitt senaste projekt.

Köpte en fåtölj för 50 spänn för några dagar sen. Den var lite skabbig och en fjäder hade släppt i ryggen.
Men jag såg den som ett potentiellt renoveringsobjekt. ;) Skulle det sen skita sig och jag skulle misslyckas totalt så var det ju ingen större utgift för den.
Nåväl - att ta lös klädseln, plattan bak på ryggstödet och att sätta tillbaka fjädern var inga större svårigheter, men att sy ett nytt överdrag som passade perfekt var minsann inte gjort i en handvändning. Tredje gången gillt (och några svordomar senare) så passade det rätt bra. Så bra att jag iallafall inte ides bråka med det nå mer. ;)
Sen var det bara att måla och lacka så var det färdigt! Nu har vi äntligen nånstans att sitta i hallen när alla barn ska kläs på. ;)


Före



Efter
(tyvärr gjorde blixten att färgerna blev lite dassiga, men det syns på ett ungefär iallafall)

Den Eviga Oredan.

Hur mycket man än plockar och donar här hemma så tycks det inte göra nån som helst skillnad. Inte mer än i typ 10 sekunder iallafall.
Hade som glömt bort hur mycket en liten krypande småtting kan dra fram/dra ner/dra iväg med.  Och hans 3½ årige storebror är inte nå bättre han heller ;)
Förresten så fick Hampus lära sig The Hard Way idag att parfym inte ska sprutas i ögat. Stackarn. Det måste verkligen ha svidit. :( Tur att det gick över någotsånär snabbt efter att jag lyckades bända upp ögat och skölja med koksalt.

Nä, nu är det dags att börja klura på vad dagens middag ska bli..