Shoppingtur och nålstick

Började dagen med att uppsöka vårdcentralen för mitt konstiga benont som jag har haft sen i måndags. Jag måste ha gett läkaren rejält med huvudbry, för nått sånt här hade han aldrig stött på tidigare sa han.
Han vred och vände, klämde och kände, bankade lite. Jag fick gå på tårna och på hälarna. Han undersökte mina blåmärken (som jag inte ens visste att jag hade), men han hittade inget fel.
Så jag blev ivägskickad till Lab för att ta en massa prover. Fem stora rör fylldes, samt ett stick i fingret.
Fick världens jätteplåster på armen, så man skulle lätt kunna tro att dom har tagit provet med en yxa.. :)
Nåja, ringer han inte under helgen så är det inget fel på mig. Då är det en "övergående smärta" Han avslutade med att jag skulle ta tre Ipren om dagen i en vecka. Jo pyttsan. Har redan provat, det hjälper inte.

Efter det for jag på stan och träffade Suss. Vi tog en liten shoppingrunda och avslutade med lunch på Starz. Pasta med kyckling. Mmm.
Hittade världens tuffaste tröja till Hampus på VooDoo, den kostade alldeles för mycket för en tröja i den storleken, men jag var ju bara tvungen! :)



Regn, regn och åter regn..

..det är den trevliga beskrivingen av vädret idag.
Som tur hann jag precis rida färdigt innan värsta nederbörden började.
Var ute i skogen med Blackie och utforskade nya stigar.

Nu håller jag på att färga håret mörkare.
Har lärt mig den hårda vägen om hur ont det gör att få hårfärg i ögat.
Har oxå nyvunnen kunskap om att det inte går att få bort hårfärg från element.
Skulle klämma ur det sista ur flaskan och så *skvitsch* susade flaskan som en projektil genom badrummet och lämnade snygga skvättar genom hela åkturen. En jätteblaffa på elementet som sitter som berget. Dessutom blev den grå.
Snyggt.. *klantåsa*

Igår trodde jag att bilens sista stund var kommen. Körde hem från jobbet i regnet, och när jag kom till den långa tunneln vid Ålidhem så började bilen göra ett konstigt skärande, gnisslande ljud. Panik! Nej! Nu går Gamla Blå sönder!
Meeeen... nädå. Dumma jag tänkte inte på att det inte regnar i tunnlar, så det var vindrutetorkarna som började protestera över att det inte fanns nått vatten att torka bort.
Ibland är man inte så smart.
Mina tomtar på loftet har nog åkt på semester och glömt att beställa returbiljett.

Hästmässa-helgen var riktigt skoj! Jag och mamma spenderade många timmar på området.
Jag blev kär i shirehästarna.. Kanske det blir en sån sen då? :)

Nä, nu ska jag gå och skölja ur hårfärgen. Får blunda ordentligt.

Vårblomma



Igår gjorde jag och Hampus en stöld från en av blombänkarna här utanför. Blomstackaren överlevde med nöd och näppe fotograferingen, då en väldigt nyfiken pojke gjorde en grundlig undersökning av den fina pinnen med nått konstigt längst ut.

Onsdag idag - två dagar kvar till hästmässan!

Snart åker jag hem till Arvidsjaur igen, första veckan i juni.
Passande nog så är det ju klubbmästerskap då! Så då ska jag dit och heja på Annika och BonBon, Sussi och Hakunan.
Blir lite avis, vill oxå.. :) Tänk om jag hade en Calypso.. Då skulle vi minsann sopa banan med er Sussi! :D

Har planterat mina frön nu. Håll tummarna för att det blir nått av det! Klarar jag inte ens av det så är jag ju rent gode misslyckad. :)




En ny vecka!

Har på förmiddan varit ut på Ersboda med Marie i nån timme. Var in på Rusta och köpte tio blomfröpåsar för 20 spänn, så nu jäklar ska det planteras! Beräknar att minst hälften kommer det inte att bli blommor av.. :)
Blommor brukar ha en benägenhet att självdö i min närvaro. Dom tycker väl att det är barmhärtigare att ta livet av sig än att jag ska göra lidandet längre för dom genom mitt sporadiska blomvattnande.

Har drabbats av en plötslig hemlängtan.. Jag vill hem!! Och att jag då sitter och lyssnar på Michael Bublés låt Home, gör ju inte saken nå mycket bättre. Vältrar mig i självömkan, det är vad jag gör.

Nää, nu ska jag sluta gnälla av mig, och gå och hämta Hampus på dagis!

"Another summer day
Has come and gone away
In Paris and Rome
But I wanna go home
Mmmmmmmm

Maybe surrounded by
A million people I
Still feel alone
I just wanna go home

*****

Another aeroplane
Another sunny place
I’m lucky I know
But I wanna go home
Mmmm, I’ve got to go home

Let me go home
I’m just too far from where you are
I wanna come home

****

Another winter day has come
And gone away
In even Paris and Rome
And I wanna go home
Let me go home

And I’m surrounded by
A million people I
Still feel alone
Oh, let me go home
Oh, I miss you, you know

Let me go home
I’ve had my run
Baby, I’m done
I gotta go home
Let me go home
I’m coming back home"







Uppdatering

Har varit lite seg med bloggandet på sistone. Eller seg och seg.. Dåligt med tid snarare. :)
Så vad har hänt på sistone då?
Bra fråga. Mitt guldfiskminne lagrar inte sånt i minnesbanken.
Ska se om jag lyckas skrapa fram något.. *hmm*

Jobbat har jag gjort, som vanligt. Inget spännande där.. Läst ut några böcker.. Jo förresten mamma, visst hade du Asyl av Liza Marklund? Ta med den när du kommer isåfall!

Och fint väder har vi haft i några dagar! Dom har vi mest spenderat utomhus i diverse lekparker. Hampus har sprungit omkring som en galning nu när han kan röra sig som vanligt utan galonbyxor :)
Ridit har jag oxå gjort. Barbacka som vanligt! :) Börjar få en hyfsad balans nu. Red först ut i skogen (äntligen slipper man traggla efter vägen!) i sakta mak i ca 40 minuter, sen på ridplan i en halvtimme typ. Övade på galoppombyten och skänkelvikningar - och det gick riktigt bra! Blackie var så duktig så! Eller så tog hon bara hänsyn till att jag inte satt i nån sadel.. :)

Hampus har börjat säga nej nu när det är nått han inte vill. Förut skakade han bara på huvudet, nu gör han både och. Eller "nej" säger han inte, utan "nähä"
Idag har han oxå lärt sig ett nytt ord - haka, eller "gaka" som han säger. Det är det enda kroppsdelsnamnet han säger. Han kan peka ut dom flesta om man frågar vart dom sitter.

Var på utvecklingssamtal på dagis igår. Dom visade en kort filmsnutt där Hampus leker och målar och kutar omkring ute på gården, och berättade att han är en social, orädd och kramgo liten kille, som äter som en häst.

Och snart är det hästmässa här! Då kommer mammsen & pappsen och hälsar på! Inte för att jag tror att pappa kommer att vilja följa med på hästmässa.. Men han får väl roa Hampus hela dagen istället! :)

Har fixat naglarna, igen. Det känns konstigt med korta naglar.. Så om det är en massa stavfel här nu så beror det på naglarna.. :)
Gick på stan en sväng igår och spanade in en bodylotion jag måste köpa när jag får lön. Den luktade sååå gott!  Men luktar (smakar passade inte riktigt in..) det så kostar det, den kostade 300 spänn..

Nu vet jag inte om jag kommer på nått mer viktigt (?? som om nått av det här egentligen är viktigt??) att skriva..?

Jo, Sofia ringde ikväll, och vi pratade i nästan en timme! Riktigt trevligt, det var ju ett tag sen!