Idag..

..har vi varit till Holmsund och badat. Simhallen här i stan har stängt på sommaren och det var inte så fint väder för att bada ute. Så jag, Hampus, Suss, Clara och Linus åkte dom 1.5 milen till en inomhuspool istället. Oj vilka lyckliga små barn vi hade! Ögonen lyste av glädje och bus, och vattnet stänkte.
Skickade Suss några trappor upp till där alla rutschkanorna börjar, så hon fick vara testpilot för hur fort den planaste kanan gick. Det gick att åka rätt sakta om man tog spjärn med fötterna på sidorna (den är ju som ett halvt långt, snirkligt rör). Så Hampus fick åka "vuxenrutschkana" med mig, och då var lyckan total, han tjöt av skratt! Vi åkte två gånger, sen fick jag ont i fötterna. :)
Vi badade i ca 1 timme, sen åkte vi hem igen. Guuud vad trött man blir av att bada.

Har varit o tagit blodprov idag (det verkar nästan som om jag ränner på sjukan jämt.) Nej, jag är inte hypokondrisk, däremot tappar jag massor med hår och har fått värsta fjortis-finne-utbrottet.
Så efter att ha lagt ut lite mycket pengar på diverse mirakel-salvor, tvålar, krämer, vatten osv osv, utan ett enda duggs skillnad så blev jag less. Tänkte att farbror doktorn kanske har lite häftigare grejer?
Jodå, jag fick ett recept på nån (ännu en) mirakelsalva, ett hål i varje arm och äran att lämna bort 6 rör med blod. Det tog slut blod i ena armen så hon på lab fick sticka ett nytt i den andra.
Jag får ju såna snygga blåmärken, vilket resulterar i att jag ser ut som en heltidsknarkare i armvecken.
Nåväl, doktorn trodde iallafall att det kunde vara mina hormoner som löper amok av nån konstig anledning. Ämnesomsättningsrubbning? Nää, så hette det inte.. *hmm*
Jag tror ju inte att dom kommer att hitta ett skvatt på proverna. Som vanligt.
Men det är bra för min sprutfobi.
Och så kan jag berätta att det är jäkligt stressande att ha med sig Hampus själv till sjukan.
Det är inte lätt att få honom att sitta snällt på rumpan och vänta tills mamma är klar när man har nålar i armarna. Tur dom inte tog mitt blodtryck. :)


Imorrn kommer Simon hem. Äntligen.
Snart har jag semester. Äntligen.

Hjälmtönteri!

solbrilla

Visst är han rätt snygg i mina solbrillor (som på nått underligt sätt har gått sönder, undra vad som kan ha hänt.. *hmm*)

Blev visst en kort jobbarvecka för mig i veckan. 1 dag. Jobbar bara på lördag. Men jag får betalt ändå för dom dagarna jag inte är där. Glassigt jobb? Nej, jag klagar minsann inte. :)
Idag har det tokregnat hela dagen.. Så jag och Hampe tog en sväng till Mariedal till Barnens Hus, Jysk och alla dom andra affärerna som är där. Skulle kolla efter nya lakan på Jysk, men där började visst rean idag, så kön var längre än den när pensionärerna på Konsum trängs för att få gratis provsmaka-fika.
Så vi vände och gick ut.
Skulle även spana efter en cykelhjälm till Hampus, så vi gick in på barnens hus, men där hade dom bara sånadär med en massa olika motiv på (bilar, blommor, flygplan, you name it) och dom är såå tragiska.
Intersport då? Javisst! Där hade dom massor med hjälmar!
En trevlig, hjälpsam och välartikulerad kille kom fram och frågade om vi ville ha hjälp med att prova ut en hjälm. Ja, det kan ju vara en smart idé tyckte jag. Han visade oss till likadana hjälmar som dom hade på Barnens Hus, och han såg smått stött ut när jag berättade för honom att dom var töntiga och att jag (sagt med skämtsam ton) inte vill att Hampus ska skämmas när han åker cykel.
Nähäpp. Nästa hylla.
Där hade jag redan sett ut en skiiiitcool hjälm som var perfekt! Lite lagom flashig, sådär.
Och ja, den passade! Jippiii! Och Hampus såg lagomt mallig ut med en hjälm på huvudet minsann.
Den tar vi!
Sen när jag kom hem så märkte jag att det var ju inget sånt grönt, självutlösande spänne på den.
Förbannat. Nu måste jag ju tillbaka och byta. Till en tönthjälm!
Hampus tuggade upp kvittot så jag lär ju inte få tillbaka några pengar så jag kan leta vidare. *suck*

Snacka om världsproblem. Hampus bryr sig ju inte ett dyft om det är bilar eller kameler eller, eller en aaalldeles skithäftig hjälm.. 

Och nu fick jag tvär-ångest över att jag inte sätter på Hampus en sån töntig hjälm. För han är ju faktiskt ett barn. Och han bryr sig ju inte. Han skäms ju inte för att jag tycker att det är en töntig hjälm. Och spelar det så stor roll?

Hmm. Nä. Jo, den är ju faktiskt töntig. Klart mitt barn ska ha en tuff hjälm!
Men säkerheten framför allt. Så det blir en med ett grönt spänne.

Premiärdopp!

Igår kom det, årets första dopp. Kallt som f*n, men jäklar vad duktig jag kände mig över att jag inte fegade ur (badkruka som jag är)! Hampus badade oxå för första gången i år, med en något större entusiasm än mig. :) Det blåste rätt bra igår på Nydala, så vi badade inte så länge. Hampe var blå om läpparna, men blev ändå en riktig surkart när vi sa att det var färdigbadat för den här gången.

Snart är det semester, bara två arbetsdagar kvar! *jippii*

En solig sommardag!



Började med att vi sov till klockan 8 idag. Det händer väääldigt sällan kan jag tala om!
Åt frukost och for iväg på inskolning på sommardagiset. En jublande Hampus styrde kosan direkt till sandlådan och sket sen fullständigt i att jag var där. Lyckat med andra ord! *andas ut*
Jättetrevliga fröknar var det oxå! Känner mig lättad. Det här kommer att gå bra!
Lunchvilan blev lite försenad, så trollet somnade som en stock när vi kom hem. Jag la mig i bikini på balkongen för att få lite färg, läste posten och drack kaffe.
Sen åkte vi iväg och handlade, delade på en McFlurry Strawberry Surprise (åh så gott!) på McDonalds, åkte hem igen i en kokhet bil.
Gjorde en provisorisk pool på balkongen åt en svettig Hampus. Funkade skitbra! Ända tills han och hinken välte och allt vatten rann ner på grannen under oss balkong.. :) Tur det verkar som om dom inte sitter ute och solar så ofta.. Mitt nagellack som Hampus kastade ner i ett ilske-utbrott för nån dag sen ligger fortfarande kvar.

Nä, nu ska jag kolla lite flygpriser och sen spela lite backpacker *nostalgi* :)