Fint på fötterna!

Gick på H&M för nån dag sen och glodde. Då fastnade ögonen på ett par skor på barnavdelningen.
Ders skor är väl inte direkt världens bästa eller fotriktigaste, men jag köpte dom ändå så kan Hampus ha dom som "lek-skor" inomhus. Har nämligen en son som är överförtjust i skor och skulle gärna ha på sig dom dygnet runt.  Tar på sig dom på rätt fot gör han oxå!
Kanske skulle köpa den matchande mössan med? :)

skor

Såg förresten en kändis på stan idag. På apberget (för er som inte vet, ett ställe på torget där alla "talare" står och pratar, typ) var han, snyggingen! Tro att jag blev liiite förvånad när jag gick förbi och såg att det stod en häst där, och inte vilken häst som helst, utan Järvsöfaks!


Semester i Arvidsjaur!

På begäran skriver jag nu en sammanfattning av min weekend-semester i Arvidsjaur. Ska försöka komma ihåg allt.. Fast iofs Sussi, det var ju bara en sak du ville veta om.. :)

Torsdag:
Kom till Arvidsjaur kring 13.30 tiden nångång. Hann med att dricka kaffe i Skellefteå med min Jenny innan Tomas hämtade upp mig. Trevligt att hinna träffa dig gumman! :)
Sen hände det inte så mycket på torsdagen, spanade in hålan ifall den hade förändrats något sen jag var hem sist. Det hade det inte. Inte helt oväntat.
Såg Scary Movie 4 oxå. Åååh så kass. Bara en massa folk som trillade omkull hela tiden.

Fredag:
Sovmorgon!! Äntligen!! Som jag har längtat! Sov som en stock till 10.30 och vaknade som en ny människa.
Lunchade med mamma och kusin Ida på Greya.
Sen (nu kommer det Sussi!) fick jag den stora äran att rida Hakunan (Sussi & Annikas pålle), och jag fick hoppa!! *jippiii* Annika skulle dit och rida BonBon så då fick jag hänga på.
Oiiii så kul det var! Räknade ut att jag har inte hoppat (tror jag) nån annan häst sen Calle. Och det var typ 4-5 år sen...
H.M var så duktig så! Värre var det väl med mig.. Kondisen är väl inte direkt på topp efter bara skogsridning hela vintern.. Nåja, jag satt då kvar iallafall, och det är väl det som räknas? :)
Bland den skönaste traven hade pållen minsann.
Så tack brudar för lånet!!
Sen så var det dusch, middag och ut på partaj.
Eller partaj och partaj.. Drack några glas vin sen var jag rent så trött så jag orkade knappt.
Drog dessutom värsta brakkvadden när jag skulle gå uppför bron hos mor & far. Antar väl att jag gick o sov på vägen hem.. Så lyfte jag benet alldeles för tidigt och för långt från bron så jag missade första trappsteget. När jag satte ner foten var det ingen bro där. Ajsomfan. Blått knä.

Lördag:
Sovmorgon igen! Nämen gud så trevligt!
Jag och pappa åkte till farmor och farfar och hälsade på, kom hem kring 17-tiden.
Så då var det dusch och ut igen!
Partajade med Kajsa, och det var så trevligt så! Kusin Ida kom oxå på besök på festen.
Friserade Kajsa oxå.
Klarade av att gå uppför bron iallafall när jag kom hem. :)

Söndag:
Min sista sovmorgon.. *suck* Klev upp, körde förbi Tomas för att hämta nå grejjer som jag lastade ur min handväska dagen innan, svängde förbi Kajsa en stund för att lämna tillbaka en tröja och för att spana in nya lägenheten. Mycket fin!!
Sen var det bara att packa och vänta på bussen till Skellefteå.
Väl där så mötte Simon och Hampus upp mig (dom åkte från piteå) och vi åt middag på Max. Fick massor med kramar och pussar av Hampus. Så mysigt! :)

Såååja, det var en sammanfattning av min helg. Spännande va? :)

Kan även passa på att berätta att jag äntligen har köpt Cheap Monday-jeansen! Jaaaa!!
Nu är jag lycklig!!

God Morgon!

Idag blev det tidig morgon här. Hampus vaknade 10 över 6.. *gäääsp*

Om några timmar åker jag iväg på min weekend-semester till Arvidsjaur. :) Förhoppningsvis får jag sova lite längre där! Känner mig som en zombie idag..

Igår var det finväder här! Så jag och Hampus gick till lekparken, som är just här brevid vårt bostadsområde, med Marie och Emma. Hampe bökade runt i blötsnön länge, så det är tur att han har galonisar..

Nää, nu ska jag börja packa!

Glad Påsk!



Hampus fick ett alldeles eget påskägg, med lite choklad och ett leksaksflygplan i. Vilken lycka! Han kastade sig över chokladen, så vi fick lov att dela upp den så han inte skulle vräka i sig allt på en gång och få ont i magen.. :)
Idag har det varit riktigt fint väder med värmande sol. (det är ju allt annat än vad man kan säga om tidigare dagar..) Så för att vi skulle få tummen ur och ta oss utanför dörren så ringde jag och Hampus och bjöd in oss själva till Marie och Emma. Hampus gick nästan hela vägen dit, men det tog ju sin lilla tid. Var 5e meter blev det antingen stopp för att han skulle provsitta en snödriva, plaska lite i en vattenpöl, krafsa lite grus eller spana in något annat.
Idag invigde han sina nya gummistövlar och sin galonis"dress". Passade perfekt! Förutom att jackan var lite lång i ärmarna, men det gick ju att vika upp.

Imorgon är det dags för jobb igen.. Och i övermorgon.. Men sen är jag ledig, resten av veckan! *jihoo*


Bäst att vara på den säkra sidan..

..och ha två ifall en försvinner! Mitt lilla hjärtetroll tyckte att båda fick plats.. :) ♥

tuttar

Hampus har börjat övningshoppa. "Hopp hopp hopp" säger han och så försöker han hoppa. Simon sa att det hade tagit lång tid att gå från dagis idag, för han skulle öva hela vägen hem.

Har läst ut ännu en bok idag, min tionde! Nu börjar jag ha slut böcker och slut med pengar oxå, så jag kan inte köpa några nya. Tur att mamma har en stor bokhylla.. :)

Glad Påsk förresten! För oss händer det inte så mycket i påsk, jag jobbar så det blir inte så mycket annat än det. Dessutom så snöar det (ovanligt va?) ..



Mmi mmi

Försöker få Hampus att säga mormor, men det låter mer "mmi mmi". Men det är ju en bra start iallafall!
Nu har det inte snöat på flera dagar! *halleluja* Men nu är det slask istället. Nåja, så länge det inte snöar ska jag inte gnälla!

Nästa vecka åker jag upp till Arvidsjaur igen. Helt själv! Hampe och Simon åker till Piteå, dit jag oxå åker sen. Ska bli skönt att få lite semester faktiskt. Känner att jag har sovit alldeles för lite dom sista veckorna. Är alldeles dammig i huvudet.

Sen jag började jobba sista februari så har jag läst 9 (!!) böcker. Helt otroligt, det är mer än vad jag har läst sammanlagt på typ 5 år tidigare.. Fick du en chock nu mamma? :)

Nu ska jag glo igenom posten och dricka lite kaffe!

Ännu en söndag..

.. vilket innebär ännu mer jobb imorgon. Nåväl. Icke till att klaga, kommer ju att bli rikare än vad jag har varit på flera år, typ.
Idag hade vi planerat in att fara till Plupp-landet och bada. Men när Hampe vaknde efter lunchvilan så var hans ena öga alldeles kletigt.. Stackarn. Och med ögoninflammation blir det inget badande i badhuset, så vi for ut och åt lunch istället.
Som dom duktiga föräldrar vi är for vi till Frasses och käkade. Hampus fick en frasse-box med en miiiinihamburgare, osaltade strips och världens i särklass sämsta present. En parfymerat brevpappers-set som var pyntat med blommor, hjärtan och texten "DreamGirl" på. Ej för barn under 3 år. Det stank utav bara satan och återlämnades till Frasses med orden att det var nog kanske inte riktigt passande till vår son.

Hampus hjälpte (?) mig att skura idag. Han tog sin sopkvast och stoppade ner den i skurhinken och daskade sedan runt den på golvet litegrann. Det har nog aldrig varit så blött på köksgolvet som idag. Men han var så duktig och såg så stolt ut över att han minsann oxå kan skura! :)

Nu ska vi äta lite glass och glo på Parlamentet!

Snö..

Försvinner den aldrig den här jäkla snön? Det har vräkt ner nu i lite mer än ett dygn och jag är sååå less! Blir på dåligt humör bara jag tittar ut genom fönstret.
Tålamodet/humöret var verkligen på bottennivån imorse när jag skulle på jobbet och märkte att dom inte hade skottat parkeringen. Jag som gick iväg 10 minuter tidigare än vanligt för att jag visste att jag skulle få leta fram bilen under all snö, kom ändå försent, för att jag tog mig inte ut från parkeringen!! Jag körde fast. Eller rättare sagt, jag lyckades inte backa ut. Efter ytterligare några minuter, och med genomblöta skor (för att jag fick använda dom som snöskyfflar) tog jag mig iväg till jobbet, måttligt lycklig över den underbara starten på dagen.
Igår så vägrade Statoil ta betalt med mitt kort.. "MEDGES EJ!" med stooora bokstäver, och utropstecken, stod det på kvittot. Va faaan nu då, tänkte jag. Och han i kassan såg väldigt purken ut. Och jag som alltid betalar med kort hade ju naturligtvis inga pengar med mig.. Och från Statoil öst på stan är det inte direkt tvärnära till närmaste bankomat, så jag var tvungen att köra ända till Ålidhem (nästan hemma dvs) för att hämta pengar. Där passade jag på att handla, och se på fan. Där funkade kortet minsann.
Å så tillbaka nästan in till stan igen. I snöoväder. Och sen till stallet. I snöoväder. Och sen hem. I -håll i er nu- snöoväder!!!
Funderar på att emigrera till sydligare breddgrader.

Hampus har varit som en duracellkanin oavbrutet i två dagar. Kan inte sitta still i längre än 5 sekunder. Och river och sliter och pillar på allt. Jag som tyckte han gjorde det tillräckligt mycket förr, men det här måste ju nästan vara ett skämt?
Nåja, det hör ju till, och man måste ju medge att han är rätt så söt när han är sådär busig.. :)


Lycka och depression..

..samtidigt. Lycka över att ha hittat ett ställe här i stan där dom säljer Cheap Monday och Acne jeans. Total depression över att jag inte har råd att köpa dom. Inte ens dom superfina Cheap Monday som jag provade och blev störtkär i. 400 spänn är mycket pengar den här månaden. Och med min otur så är dom säkert slut när jag får lön. *buääääh*  Tror jag måste gråta en stund. Och nu har jag ångest för att jag inte köpte dom fastän jag inte har råd. Jävla typiskt. Vilket dilemma.

Ser från fönstret att dom är ute på dagis. Då det är så fint väder och Hampe gillar att vara ute där så tror jag att jag väntar en kvart med att hämta honom så han hinner vara ute ett tag och leka med dagispolarna.



Min son, förstöraren..

Hampus lyckades med en ny bedrift igår när vi var och handlade på Maxi.
Där har dom sånna där självscanningsapparater, som man kan sätta fast i en hållare på kundvagnen. Hampus satt i barnsitsen i vagnen, och när jag tittade bort i två sekunder för att ta några tomater så roffade han ju såklart åt sig den. Hann se att han stoppade den i munnen, och under dom få metrarna jag gick tillbaka till vagnen, så hann han dreggla sönder apparaten!! Den slutade funka. Kaputt, paj, finito. Stendöd.
Lite pinsamt att gå till kundservice och säga "ursäkta, men den här slutade helt plötsligt att fungera.." Tjejen där tittade lite misstänksamt mot en flinande Hampus med dreggel runt munnen och på jackan. Tror hon förstod orsaken till varför scannern var trasig.
Mitt lilla charmtroll.. :)

Ensammen hemma

Har varit ensammen hemma sen i torsdags. Simon och Hampus åkte till Piteå för att träffa faster Jenny som inte är upp så ofta. Jag kunde inte följa, då jag har jobbat idag.
Det har varit så tomt och tyst, så jag har rent haft problem att somna på kvällarna. Igår låg jag vaken till halv fyra!! Fast då har jag ju kunnat sova desto längre på morgnarna. Sov till kl 11, och det har inte hänt på flera år! Guud så skönt det var! :)
Har passat på att gå på stan, fixat naglarna och klippt mig. Och såklart bara njutit av att kunna dega i soffan halva dagen utan att nån stör.. :) Fast nu tycker jag att det är på tiden att dom kommer hem! Dom har varit borta alldeles för länge..!
Men jag har pratat i telefon med Hampus varje dag och han säger "Hej!" och sen när han hör vem det är utbrister han "Mamma!" Mitt lilla hjärtegull.. *sakna*

Nu är det dags att gå och lägga sig. Ska väl lägga mig i tid om jag ändå ska ligga och snurra runt i någon timme innan jag kan somna.. :)